Siden vi overtog gården Dueholm i 1979, har vi brændt for at skabe vores eget økologiske landbrug med fuld fokus på dyrevelfærd.

Flere gange er vi på Dueholm gået forrest i forhold til dyrevelfærd. I begyndelsen af 1990’erne var vi blandt de første økologiske ægproducenter, der holdt op med at brænde spidsen af hønsenes næb. Dengang havde økologer lov til at fjerne det yderste af næbbene, men vi ville bevise, at den såkaldte næbkupering var unødvendig. Vi fik ret, og snart blev det forbudt for alle økologer at næbkupere deres høns.

Vi var de første, der fandt på at give hønsene en veranda som udbygning på hønsehuset. Takket være verandaens halvtag kunne hønsene komme udendørs på et dejligt tørt underlag, uanset om det var tør- eller regnvejr. I dag er verandaer almindelige i økologisk ægproduktion.

Sammen med vore leverandører var vi også med til at gøre det til en fast praksis, at økologiske høns skal leve under økologiske forhold hele livet. Tidligere måtte økologiske æg godt komme fra høns, der havde levet som almindelige konventionelle kyllinger, mens de var små. Men vi mener, at hønsene skal nyde godt af økologiske forhold hele livet, og derfor begyndte vi at betale ekstra for æg fra høns, der også var opdrættet økologisk.

I dag er vores holdning heldigvis blevet almindelig, og nu er det et lovkrav, at økologiske høns og kyllinger skal leve økologisk, senest fra de er tre dage gamle.

Nu ønsker vi at sætte yderligere fokus på økologi og høns ved dette projekt, da vi mener, at vi i samarbejdede med andre eksperter kan være med til at gøre en forskel for høns i Danmark.

Vi har skabt hønsevelfærd.dk, så vi alle sammen kan være med til at gøre en forskel og sammen have fokus på hønsenes velfærd og forhold.

Susanne Poulsen
Er sammen med Lars Poulsen, grundlægger af Dueholm Æg

Tilmeld dig nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få den nyeste viden om hønsevelfærd direkte i din indbakke