Forsøgsstalde

For at kunne følge hønsene endnu tættere under vores forsøg, initiativer og aktiviteter, er vi i gang med at udvikle en ny forsøgsstald.

Som det første projekt i forbindelse med hønsevelfærd.dk vil Dueholm bygge en forsøgsstald med plads til flere hønsehold med højst 25 høns i hver flok. Normalt har vi op til 3.000 høns i en hønseflok, så ved at skære antallet ned til 25 kan vi følge hver enkelt høne og hvert enkelt hold meget tæt – og dermed få mere præcise data at analysere på.

Kontrollerede forhold

Når vi i de forskellige forsøg går ind og ændrer på hønsenes forhold og daglige rutiner, er det vigtigt, at det foregår i kontrollerede omgivelser. Vi har for eksempel planer om at afprøve forskellige forbedringer af hønsenes foder, en ny placering af deres siddepinde, en anden indretning af staldene og forskellige muligheder for aktivering.

Forsøgsstalden giver os mulighed for at teste de forskellige ting i en mindre skala, inden vi implementerer dem i en eller flere af vores stalde. På den måde bliver nye forhold først overført til de store hønsehold, når vi er sikre på, at de har den ønskede effekt og stadig sikrer trivslen hos vores høns.

Det første, vi vil afprøve i forsøgsstalden, er forbedringer af hønsenes foder, som du kan læse mere om under Foder og ernæring.

Klar til foråret

Vi har udviklet og designet forsøgsstalden, så den bliver flytbar og indrettet til at give hønsene de bedst muligt omgivelser. Derudover ønsker vi også at kunne registrere de forskellige aktiviteter i dagligdagen, så vi kan indsamle data til vores analyser.

Vi er gået i gang med at bygge forsøgsstalden, så den efter planen står klar senest i slutningen af april. Vi glæder os rigtig meget og er sikre på, at forsøgsstalden kommer til at give os nye muligheder for at arbejde på endnu bedre hønsevelfærd i de kommende år. 

Du kan løbende følge projektet på vores blog – tilmeld dig gerne vores nyhedsbrev, så du ikke går glip af nye indlæg. Har du andre spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os.

Tilmeld dig nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få den nyeste viden om hønsevelfærd direkte i din indbakke