Vi bygger vores egen forsøgsstald

Som det første projekt i forbindelse med hønsevelfærd.dk vil Dueholm bygge en forsøgsstald med plads til flere hønsehold med højst 25 høns i hver flok. Normalt har vi op til 3.000 høns i en hønseflok, så ved at skære antallet ned til 25 kan vi følge hver enkelt høne og hvert enkelt hold meget tæt – og dermed få mere præcise data at analysere på.

Som et af vores projekter i forbindelse med hønsevelfærd.dk vil vi bygge en forsøgsstald med plads til flere hønsehold med op til 25 høns i hver flok. Normalt har vi op til 3.000 høns i en hønseflok, så ved at skære antallet ned til 25 kan vi følge hver enkel flok og hver enkel høne meget tæt – og dermed få mere præcise data at analysere på.

Kontrollerede forhold

Når vi i de forskellige forsøg går ind og ændrer på hønsenes forhold og daglige rutiner, er det vigtigt, at det foregår i kontrollerede omgivelser. Vi har for eksempel planer om at afprøve forskellige forbedringer af hønsenes foder, en ny placering af deres siddepinde, en anden indretning af staldene og forskellige muligheder for aktivering.

Vores forsøgsstald giver os mulighed for at teste de forskellige ting i en mindre skala, inden vi implementerer dem i en eller flere af vores stalde. På den måde bliver nye forhold først overført til de store hønsehold, når vi er sikre på, at de har den ønskede effekt og stadig sikrer trivslen hos vores høns.

Det første, vi vil afprøve i forsøgsstalden, er forbedringer af hønsenes foder, som du kan læse mere om i blogindlægget Forsøg med nyt foder.

Klar sidst på foråret

Vi er i gang med at bygge forsøgsstalden på Handstedgaard Snedkeri, så den efter planen står klar inden juni. Forsøgsstalden bliver bygget i træ og kommer til at stå på en af vores gårde tæt på Horsens. Den er designet, så der er god mulighed for at følge hønsenes dagligdag både inden i og uden for hønsehuset. Uden for hønsehuset vil der blive skabt et naturligt udeareal, hvor hønsene kan gå rundt om dagen.

Vi glæder os rigtig meget og er sikre på, at forsøgsstalden kommer til at give os nye muligheder for at arbejde på endnu bedre hønsevelfærd i de kommende år.

Du kan løbende følge projektet på bloggen – tilmeld dig også gerne vores nyhedsbrev, så du ikke går glip af nye indlæg.

Har du andre spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Del denne artikel

Andre artikler

En update på vores projekt med forsøgsstalde

Der har været stille fra vores side det sidste halve års tid. Det betyder dog ikke, at projektet har stået stille.

Tilmeld dig nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, og få den nyeste viden om hønsevelfærd direkte i din indbakke